OSTALA BEZ PUNO NOVCA

VELIKA GREŠKA! Riječanki (65) se putem društvenih mreža javio ”američki časnik”; Uplatila mu je nekoliko desetaka tisuća kuna

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija poziva građane da svaki sumnjivi način komunikacije putem interneta prijave policiji 

Policija je jučer zaprimila kaznenu prijavu za počinjenje kaznenog djela računalne prijevare kojim je oštećena 65-godišnja hrvatska državljanka iz Rijeke.

Policiji je prijavila da je putem jedne od društvenih mreža upoznala osobu koja se predstavila kao američki časnik i s njom komunicirala.

“Tijekom virtualne komunikacije ju je doveo u zabludu te ju naveo da mu u Italiji plati „carinsku uslugu“ u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Kada je nepoznati počinitelj nakon toga tražio da mu dodatno uplati oko 31. 000 eura, oštećena je shvatila da je prevarena i traženi novac nije dostavila već je počinjenje kaznenog djela prijavila policiji.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Policijski službenici nastavljaju istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela, a ovom prilikom još jednom upozoravaju građane na mogućnosti prijevare putem društvenih mreža.

Iz policije posebno upozoravaju da se ne dijele osobni podaci i ne uplaćuje novac nepoznatim osobama. Pozivaju građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijavi policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara na društvenim mrežama te savjeti kako se zaštiti mogu se vidjeti ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari