MLADIĆ S PODEBLJIM DOSJEOM

Kakav ‘lumen’! Dečko (20) došao u policiju izraditi dokumente, a za njim raspisana potraga! A onda, kaos! Prijetio i potukao se s policajcem

Ilustracija: Riportal

Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji s policijskim službenicima I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, prijetnje, dva kaznena djela krađe i razbojničke krađe.

Ušetao policiji u ruke

Osumnjičeni je jučer prije podne došao u u zgradu Policijske uprave u namjeri izrade osobnih dokumenata. Utvrđeno je da je za njim raspisana potraga te je uhićen i priveden u nadležnu policijsku postaju radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Prilikom privođenja osumnjičenik je pružao otpor te je uputio ozbiljne prijetnje jednom od policijskih službenika.

“Policija ga sumnjiči da je 6. studenog u kasnim večernjim satima, nakon što su ga na području Banderova u Rijeci zaustavili policijski službenici Specijalne i interventne jedinice policije u kontroli prometa te zatražili da ugasi vozilo radi provjere preostalih putnika, na to se oglušio te krenuo vozilom prema naprijed dok se ispred vozila nalazio policijski službenik. Kako bi izbjegao nalet vozila policijski službenik se izmaknuo, a osumnjičenik se vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.“, izvijestili su iz policije.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je nešto ranije navedenog dana ušao u otključanu kuću na Pehlinu u Rijeci i otuđio nakit te ga je u tome zatekla oštećena vlasnica kuće, koju je u bijegu odgurnuo.

Osim toga, osumnjičenik je u dva navrata u studenom na području Viškova te u prosincu na području Pehlina iz dva osobna vozila otuđio novčanik i torbicu s novcem.

Počinjenim kaznenim djelima materijalno je oštećena tvrtka iz Viškova te dvoje hrvatskih državljana u dobi od 52 i 81 godinu za oko 1.540 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari