KAKAV PEH: Ozlijeđena na naplatnoj kućici tunela Učka, kamion joj zakačio ruku

Nesvakidašnja nesreća dogodila se jučer na naplatnim kućicama na tunelu Učka, pri čemu je lakše ozlijeđena djelatnica kojoj je teretno vozilo zakačilo ruku, javlja ipress.rtl.hr.

Nesreća se dogodila kada je 50-godišnjak zaustavio teretni automobil TAM, probne registarske oznake radi naplate cestarine, a da prethodno nije u dovoljnoj mjeri osigurao vozilo te se vozilo pokrenulo s mjesta i pri tom ozlijedilo ruku 41-godišnje djelatnice.

U nesreći je 41-godišnjakinja lakše ozlijeđena, a protiv vozača teretnog automobila se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, navodi policija.

Dodaju kako se tijekom 2014. godine dogodilo devet, dok se u prvih 10 mjeseci ove godine na području Postaje prometne policije Pula dogodilo 14 prometnih nesreća prouzročenih greškom vozača koji su ostavili vozilo na cesti, a da nisu poduzeli sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojemu je ostavljeno.

– Sukladno čl.88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prije nego napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.) stoga, Policijska uprava istarska upozorava vozače na dosljedno poštivanje rečenog članka i da uredno osiguraju vozilo kada ga ostavljaju ili parkiraju, stoji u priopćenju. (iPress)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari