KAKAV SREĆKOVIĆ! U Omišlju teško pijan i bez vozačke Fiat tipom srušio zid i prošao bez ozljeda!

Foto: Ilustracija

Između 27. i 30. svibnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 36 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a 22 lakše ozlijeđene.

Od teže ozlijeđenih osoba izdvajamo 30-godišnjaka koji je teže ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila 28. svibnja na području Rubeša kada je udario u teretno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te 47-godišnjeg vozača koji je 29. svibnja na širem području Mrkoplja izletio vozilom izvan ruba kolnika te udario u kamenu uzvisinu. Obojica teže ozlijeđenih vozača upravljali su osobnim vozilima pod utjecajem alkohola.

Nadalje, u istom razdoblju zabilježena su 483 prometna prekršaja. Najviše ili 159 prekršaja je prekoračenja brzine, zatim 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te razni drugi prometni prekršaji.

Od prekršaja prekoračenje brzine izdvajamo osobno vozilo marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka zabilježeno jučer u 11,03 sati u blizini vijadukta Zečeve Drage. Vozilo se kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 181 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 3,42 g/kg izmjerena je 27-godišnjaku koji je jučer oko 15.30 sati u Omišlju upravljao osobnim vozilom Fiat tipo, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te udario u zid kojeg je srušio.

Za razliku od ovog vozača koji nije ozlijeđen, u prometnoj nesreći koja se dogodila 27. svibnja oko 11.45 sati u mjestu Brzac na otoku Krku lakše je ozlijeđen 59-godišnjak. On je pri koncentraciji alkohola od 2,15 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Volvo te udario u zid kapelice.

Istog dana oko 14.20 sati nepoznati vozač u Tršću udario je vozilom u tablu uz cestu te napustio mjesto događaja na kojem je pronađena registracijska tablica. Ubrzo je pronađen i 45-godišnji vozač, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,20 g/kg.

Na području Rijeke najveća koncentracija alkohola od 2,64 g/kg zabilježena je 27. svibnja u 9,55 sati 57-godišnjaku koji je u Ulici Riva upravljao osobnim vozilom marke Opel.

Dio vozača zatečenih u prometnim prekršajima zadržan je u službenim prostorijama policije zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, dok su svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari