ZABORAVIO PODIGNUTI RUČNU

Kakva komedija u Matuljima! Policija usred dana zaustavila potpuno pijanog vozača a onda su uslijedile scene dostojne Chaplina!

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/ Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 3,19 g/kg izmjerena je 29. srpnja oko 14,25 sati u Matuljima, izvijestila je policija

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 214 prometna prekršaja.

Od tog broja 48 je prekršaja prekoračenja brzine, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 10 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 3,19 g/kg izmjerena je 29. srpnja oko 14,25 sati u Matuljima kod 59-godišnjeg vozača osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka.

Nakon što ga je policija zaustavila, vozač nije podignuo ručnu kočnicu te je vozilo krenulo s mjesta i udarilo policijski motocikl.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 1329 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policija je zabilježila i sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava i zabrane upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 122 ostala prekršaja.

Najveća brzina

Najveća izmjerena brzina kretanja od 194 km/h, izmjerena je 28. srpnja oko 10,15 sati na autocesti A6, kod vijadukta Japići , smjer Rijeka-Zagreb na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari