NAVODNO BOLESNI

KAKVA PREVARA! Riječani ugovarali police putnih osiguranja, lažirali račune i ‘izvukli’ preko 380.000 kn naknade!

Foto: Riportal

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske  dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela na štetu pet osiguravajućih društava.

Riječ je o hrvatskim državljanima u dobi od 37, 39, 26 i 66 godina, koje policija sumnjiči da su od ožujka 2018. do travnja 2020. godine s osiguravajućim društvima ugovarali police putnih osiguranja s klauzulom otkaza putovanja zbog bolesti. Potom su, po nastanku navodne bolesti uz zahtjeve za isplatu naknade iz osiguranja dostavljali lažnu dokumentaciju, odnosno lažne račune putničkih agencija u kojima su dvoje od njih bili vlasnici i odgovorne osobe, izdane na osumnjičene i druge osobe.

Isto tako, osiguravajućim društvima su dostavljali lažne potvrde o plaćenim putovanjima, preinačenu medicinsku i drugu dokumentaciju (rezervacije smještaja, zrakoplovnih karti i slično), a sve radi isplate naknade iz osiguranja po otkazu inozemnih putovanja zbog lažne bolesti.

Ovim radnjama pojedinačno su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosima između 46 i 120 tisuća kuna, oštetivši na taj način pet osiguravajućih društava za sveukupno više od 380.000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja četvoro hrvatskih državljana kazneno je prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe osiguranja i krivotvorenja isprava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari