POKUŠAO JE SAKRITI DOKAZE

KAOS KOD NOVOG Pijani mladić (25) autom vozio u suprotnom smjeru pa pokosio tri stabla. Pokušao i prikriti štetu, ali…

Foto: Screenshot/Facebook

Rekorderi vikenda zatečeni su na području Vrbovskog i Novog Vinodolskog, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 128 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 31, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 17, vožnje pod utjecajem alkohola – šest te dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 63 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h zabilježena je 1. listopada oko 9 sati kod čvora Vrbovsko. Vozač osobnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se navedenom brzinom u smjeru Zagreba, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,96 g/kg izmjerena 30. rujna oko 18.15 sati u Novom Vinodolskom, 25-godišnjem vozaču osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, udario u povišeni betonski rubnik, a zatim se popeo na nogostup gdje je iz korijena porušio dva stabla, a treće je oštetio.

Nakon toga uklonio je stabla i vozilo te napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju. Oko sat vremena kasnije vratio se na mjesto prometne nesreće, gdje je alkotestiran, a potom i zadržan u službenim prostorijama policije.

25-godišnji vozač sumnjiči se za počinjenje tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama: vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisno kretanje kolnikom i bijeg s mjesta prometne nesreće. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog kojim se nadležnom općinskom sudu predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od najmanje 1.870 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Osim ove dvojice vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari