PRIPAZITE!

Kaos na riječkoj obilaznici! Mladić (19) u Mazdi naletio na kolonu, ‘skršio’ sve pred sobom. U dva lančana sudara 8 razbijenih vozila!

Foto: Facebook

Na autocesti A7 dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo osam vozila, jedna osoba je lakše ozlijeđena, a materijalna šteta se cijeni na 13 tisuća eura, izvijestila je policija.

Jučer u roku od oko sat vremena, između 15.55 sati i 17 sati, na riječkoj zaobilaznici dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovalo osam vozila i koje su izazvale zastoj prometa na dionici od Tunela Trsat do čvora Škurinje.

Prva prometna nesreća u tunelu Trsat

Prva prometna nesreća dogodila se u tunelu Trsat u 15.55 sati.

“48-godišnji vozač kombija marke Citroen Jumper, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na teretno vozilo marke Ford, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin.

Od siline udarca Ford  je udario u kombi vozilo marke Peugeot Boxer, delničkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21- godišnji hrvatski državljanin a koje se zaustavilo zbog prednjeg kombi vozila u kvaru marke Opel, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen jer mu je u vožnji otpao kotač.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Prilikom očevida je 48-godišnjem vozaču Citroena utvrđena koncentracija alkohola od 1,10 promila te je zbog počinjenih prekršaja sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Materijalna šteta procijenjena je na oko 5000 eura.

Druga prometna nesreća u tunelu Škurinje

Druga prometna nesreća dogodila se oko 17 sati u Tunelu Škurinje.

“19-godišnji vozač osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Orehovice nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je naletio na kolonu vozila.

Tako je udario u prednje osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, s 60-godišnjim vozačem, koji je pak odbačen i udario u prednje osobno vozilo u koloni marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 43-godišnja hrvatska državljanka.

U isto vrijeme zbog neprilagođene brzine na kolonu nalijeće osobno vozilo marke Honda, isto riječkih registracijskih oznaka, kojim upravlja 44-godišnji hrvatski državljanin te udara u vozilo Mazda. Pri tome je 19-godišnji vozač Mazde lakše ozlijeđen.”, izvijestili su iz policije.

Materijalna šteta cijeni se na oko osam tisuća eura, a počinitelji prekršaja su sankcionirani prema važećim zakonskim propisima.

U cilju smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, vozače pozivamo na apsolutno poštivanje prometnih propisa i kretanje u skladu s uvjetima na cesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari