KAOS NA ŽUPANIJSKIM CESTAMA: Vozači pijani i bez vozačkih dozvola, vozila neregistrirana i tehnički neispravna!

Foto: Ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske u jednom danu početkom tjedna je zabilježeno ukupno 168 prometnih prekršaja, od kojih je najviše – ili 22 prekršaja – prekoračenja brzine, a devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog razdoblja dvije posade policijskih presretača na području Rijeke, Viškova i Crikvenice evidentirale su 30 prometnih prekršaja, i to: devet prekršaja nepropisnog pretjecanja ili obilaženja, osam neregistriranih vozila, tri upravljanja vozilima unatoč ranije izrečenoj zabrani upravljanja vozilima određenih kategorija te druge prometne prekršaje.

Poseban slučaj je 59-godišnja hrvatska državljanka koju je oko 14 sati na crikveničkom području zaustavila jedna od posada policijskog presretača dok je upravljala osobnim vozilom VW polo bez registracijskih oznaka, koje je tehnički neispravno, pri koncentraciji alkohola od 0,69 g/kg te pod zabranom upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbog počinjenih prekršaja izrečena joj je novčana kazna te zaštitna mjera upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim toga, oko 7.30 sati na graničnom prijelazu Rupa na izlasku iz zemlje zatečen je 56-godišnji vozač teretnog vozila s priključnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 2,40 g/kg.

Također,  u Delnicama i Rijeci zatečena su tri hrvatska državljanina, starosti 28, 32 i 37 godina, koji su vozilima marke Fiat upravljali prije stjecanja prava na upravljanje. Jedan od njih, a riječ je o 37-godišnjaku pri tom je imao koncentraciju alkohola od 1,31 g/kg te je utvrđeno kako su na vozilu postavljene nepripadajuće registracijske pločice. Zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprava bit će kazneno prijavljen, dok će zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti prekršajno prijavljen, kao i ostali vozači i sudionici u prometu koji su jučer zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari