PREDLOŽENA KAZNA - NAJMANJE 5000 EURA!

KAOS! Pijani vozač (67) kod Malinske napravio niz prekršaja, bježao policiji pa vrijeđao policajce. Kazna će ga ‘izbiti iz cipela’!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičeni 67-godišnjak je na raskrižju u Malinskoj prošao kroz crveno svjetlo i ignorirao policijske znakove za zaustavljanje krećući se nepropisnom brzinom

Policijski službenici jučer su oko 12.45 sati na području mjesta Sveti Antun kod Malinske zatekli 67-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, bez vozačke dozvole i bez sigurnosnog pojasa.

“Riječ je o vozaču koji je na semaforu nepropisno zaobišao zaustavljeno teretno vozilo i prošao kroz znak crvenog svjetla bez zaustavljanja te na raskrižju skrenuo ulijevo bez upaljenog pokazivača smjera (žmigavac), odnosno prethodno nije obavijestio druge sudionike u prometu da skreće u lijevo. K tome se nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijske ophodnje već je nastavio kretanje povećanom brzinom u smjeru Malinske.

Policijski službenici su ga vrlo brzo sustigli i zaustavili te utvrdili da vozač nije koristio sigurni pojas za vezivanje i kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa je uhićen i priveden u policijsku postaju. Prilikom postupanja je vrijeđao, omalovažavao te ometao policijske službenike u provedbi službene dužnosti.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Provjerom je utvrđeno da je 67-godišnjaku vozačka dozvola oduzeta još 2020. godine, a k tome je upravljao i tehnički neispravnim vozilom. Provedenim alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,27 promila.

Po završetku postupanja, a zbog počinjenja navedenih prekršaja, protiv 67-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena novčana kazna od najmanje 5000 eura.

Uz to je sankcioniran i prema odredbama članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za koje mu je predložena novčana kazna od dodatnih 700 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari