NAPUŠTENA I PRAZNA

Ovo je kuća ubojice Anđele Bešlić: Nezapamćen zločin i danas ledi krv u žilama a ubojica uskoro izlazi na slobodu

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Mještani ne vjeruju da će se Bulj vratiti u Suhač kada u travnju izađe na slobodu

Kuća Ivana Bulja u mjestu Suhač kod Sinja stoji napuštena i prazna, nitko u nju ne zalazi otkad je Bulj 2002. završio u zatvoru.

Kada se ispostavilo da je Bulj ubio 16-godišnju susjedu Anđelu Bešlić, njegova supruga je s djecom zauvijek napustila Sinj. Otišla je u malo mjesto u Slavoniji i više se nije vraćala.

Na napuštenoj kući više nema niti prozorskih okna već samo zjape rupe u fasadi. Dvorište i prilazni put zarasli su u šikaru i žbunje. Mještani ne vjeruju da će se Bulj vratiti u Suhač kada u travnju izađe na slobodu.

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Kako podsjeća Ivana Ivanović, fotografkinja Pixsella koja je snimila Buljevu kuću, mlada Anđela Bešlić se u noći 3. ožujka 2002. vraćala s koncerta. Nekoliko stotina metara od kuće presreo ju je automobilom Ivan Bulj. Ušla je u njegov auto misleći kako će je odvesti kući, ali on je skrenuo s ceste odvezao je na nepristupačan predio Vidovo gdje ju je ubio tupim predmetom.

Njezino tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu samo 500-injak metara od djevojčine kuće i prekrio suhim granjem, a mjesec dana kasnije pronašao ju je prolaznik koji je šetao psa.

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na 22 godine

Bulj se na kraju sam predao policiji nakon što je shvatio privatna istraga Anđelina oca vodi do njega. Optužba ga je teretila i da silovao nesretnu djevojku, no za to nije osuđen zbog nedostatka dokaza. Jedini materijalni dokaz koji je pronađen mjesecima nakon ubojstva jest dlaka izuzeta iz Buljeva automobila.

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Splitu osuđen je za teško ubojstvo maloljetne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je potom kaznu smanjio na 22 godine, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari