KAOS U ZG-BOLNICI: Maloljetni Romi demolirali odjel, napali liječnika, ozlijeđena i medicinska sestra

Napadnuti liječnik: ‘Prijetili su nam smrću, a onda su nas napali čašama i razbijenim staklom’

“Obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac napala liječnike i medicinske sestre, pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju”, izjavio je pulmolog Marko Jakopović.

“Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju”, rekao je Jakopović.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je da su policajci upućeni u bolnicu na Jordanovcu nakon što su oko 10,15 sati dobili dojavu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje. Na mjestu događaja morali su uporabiti sredstva prisile.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Umro im član obitelji: Maloljetni Romi demolirali odjel, u naguravanju ozlijeđena medicinska sestra

“Dolaskom policijskih službenika u prostor bolnice, sa ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad nekoliko tamo zatečenih osoba”, navela je PU zagrebačka.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe.

“Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju”, rekao je pulmolog s Jordanovca.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Jakopović je kazao i kako se jedna medicinska sestra u trenutku davanja njegove izjave, nalazila na pregledima zbog možebitnih ozljeda koje je zadobila tijekom incidenta.

Kazao je i kako su na njega osobno nasrnuli čašom i razbijenim staklom.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Trenutno se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do događaja, uz privođenje osoba u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija.