OSTATAK VEČERI PROVEO U POLICIJI

KASTAV 36-godišnjak se dobro zabavio na maškarama. Policija ga zaustavila a on napuhao 2,79 promila

Ilustracija: Igor Kralj/Pixsell

Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg izmjerena je 20. siječnja oko 20 sati na području Kastva, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 49 je lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 69.550 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljana i tri alkoholizirana vozača.

Ukupno je alkotestirano 297 vozača, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok je kod kod njih dvoje utvrđena koncentracija alkohola do 0,5 g/kg, a jedan vozač je odbilo alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest između 25. i 35. godina te osam u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg izmjerena je 20. siječnja oko 20 sati na području Kastva kod 36-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Vozač će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari