KAZNENO PRIJAVLJEN Policija pronašla čak deset bombi kod 51-godišnjaka u Novom Vinodolskom

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Policija još jednom poziva sve građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju oružje da ga dobrovoljno predaju, čime neće dobiti nikakvu sankciju

Nakon što je policija u Novom Vinodolskom u četvrtak poslijepodne zaustavila 51-godišnjeg vozača u njegovu je automobilu pronađena ručna bomba, a u pretrazi doma i drugih prostorija još devet ručnih bombi, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Naime, crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Spomenutoga je jučer poslije podne u prometu u Novom Vinodolskom zaustavila policija. U vozilu kojim je upravljao neovlašteno je posjedovao ručnu bombu M-75, bez eksploziva i upaljača te je priveden u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto još devet ručnih bombi M-75 bez eksploziva i upaljača, osam upaljača za navedene bombe i oko 400 grama plastičnog eksploziva iz ovih ručnih bombi, koje je neovlašteno posjedovao u svom domu i drugim prostorijama.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Za razliku od ovog 51-godišnjaka, građanin s područja Gorskog kotara policiji je dragovoljno predao 105 komada puščanog streljiva cal. 7,9 mm. Budući da je navedeno streljivo policiji dragovoljno predao neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcioniran.

Policija je stoga još jednom pozvala sve građane koji još uvijek neovlašteno posjeduju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, da se pridruže dugogodišnjoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova “Manje oružja, manje tragedija” i svoj dom učine sigurnijim.

Više informacija o postupku dragovoljne predaje može se pronaći OVDJE, a sve informacije mogu se dobiti i u najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari