ZA NJEGA JE KANABIS LIJEK: ‘Ode li Huanito Luksetić u zaista u zatvor, u njega će ušetati, a iz njega izaći u invalidskim kolicima’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na upit kakva će biti kvaliteta života Huanita Luksetića ode li doista u zatvor, Ivanišević je kazala: “Ovakva: u zatvor će ušetati, a iz njega izaći u invalidskim kolicima – bez sumnje

39-godišnji Huanito Luksetić je prije desetak dana na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje, a danas oboljeli od multiple skleroze kaže kako mu se stanje pogoršava, piše Jutarnji.

“Pod velikim sam stresom, ne znam što će biti sa mnom. A ne mogu koristiti ulje jer ga sada nemam “, poručio je.

Dodaje kako je već tri godine u ovom procesu i da je očekivao da će netko razumijeti i shvatiti da mu ulje pomaže.

“Uzgojio sam svoje stabljike jer nisam imao novca da si nabavljam ulje na ulici. Nemam ni sad novca, pa ulje ne mogu koristiti. Najgore je što ne znam kako će proces dalje teći, ova me presuda strašno pogodila”, kaže Huanito za Jutarnji.

“Ovakva odluka riječkog suda nam je neprihvatljiva, ona je za oboljele pogubna”, kaže Dijana Ivanišević, tajnica Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Dan nakon presude Društvo je pokrenulo kampanju ‘Osudi i mene’, tijekom koje su se na njihovoj web stranici i Facebook profilu počeli javljati oboljeli koji su u sličnoj situaciji kao i Huanito, dajući mu podršku i otvoreno iznoseći svoja iskustva.

Na upit Jutarnjeg kakva će biti kvaliteta života Huanita Luksetića ode li doista u zatvor, Ivanišević je kazala: “Ovakva: u zatvor će ušetati, a iz njega izaći u invalidskim kolicima – bez sumnje “.

Vijesti.hr

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views