NAPAD NA SLUŽBENE OSOBE

Kazneno prijavljeni Riječani koji su na groblju na Drenovi pomogli zatvoreniku da pobjegne. Ali to nije sve!

Ilustracija: Riportal - M.L.

Za počinjenje kaznenog djela prijetnje policija osnovano sumnjiči 30-godišnjaka koji je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave Primorsko – goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 23, 27 i 30 godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Za počinjenje kaznenog djela prijetnje policija osnovano sumnjiči 30-godišnjaka koji je predan pritvorskom nadzorniku. Spomenuti se 1. svibnja na području Rujevice u Rijeci verbalno, a potom i fizički sukobio s dvoje hrvatskih državljana prijeteći im vatrenim oružjem. Osim njega, istog dana i na istoj lokaciji, ozbiljne prijetnje istim osobama uputio je i 27-godišnji hrvatski državljanin.

Nadalje, sredinom travnja ove godine na Drenovi u Rijeci, osumnjičeni 27-godišnjak je zajedno s 23-godišnjakom fizički napao službene osobe kojima je bio povjeren na čuvanje hrvatski državljanin, a koji je iskoristivši situaciju pritom pobjegao. Ubrzo zatim, s mjesta događaja vozilom su pobjegla i spomenuta dvojica osumnjičenika.

Nedugo potom, policijski službenici su na Škurinjama u Rijeci pokušali zaustaviti navedeno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, a koji se oglušio o zapovijedi policije. Naime, vidjevši policijske službenike ubrzao je kretanje te promijenivši smjer, vozilom krenuo prema policijskim službenicima, bez namjere zaustavljanja. Kako bi izbjegli udarac vozilom, policijski službenici žurno su se morali maknuti sa prometne trake. Nakon što je nekoliko metara dalje zaustavio vozilo, iz njega je izašao 23-godišnjak koji je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje (27-godišnjak i 30-godišnjak), napada na službenu osobu i omogućavanja bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda (23-godišnjak i 27-godišnjak) kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari