NA AUTOCESTI

Policija kod Vrbovskog uhvatila Ukrajinca koji je krijumčario četiri državljana Iraka

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te će biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim ukrajinskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, jučer u večernjim satima na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao osumnjičenik, dok su se u vozilu nalazila četiri državljana Iraka.

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o tražiteljima međunarodne zaštite, nakon čega će biti upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari