TREBA PRONAĆI RJEŠENJE

KOBNI ZAVOJ HGSS-ovci iz 50 metara duboke provalije izvukli tijelo poginulog motociklista

Ilustracija (HGSS)

‘Na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima, upozoravaju

HGSS-ovci iz Stanice Gospić sudjelovali su u izvlačenju tijela motociklista koji je nastradao u prometnoj nesreći u zavoju na cesti Gospić-Karlobag. Motociklist je poginuo jučer oko 14 sati i 25 minuta. Riječ je o 66-godišnjem njemačkom državljaninu koji je upravljajući motociklom iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s ceste.

“Zatražena je intervencija izvlačenja tijela obzirom da se nalazilo pedesetak metara u provaliji ispod ceste. Petnaest spašavatelja izašlo je odmah na intervenciju te izvuklo tijelo na cestu kako bi se mogao obaviti očevid i daljnja obrada nadležnih službi”, poručili su HGSS-ovci.

Također su istaknuli: “Moramo napomenuti da se na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju. Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka odnosno u sredini zavoja isti se dodatno lomi i izaziva velike probleme u savladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata”.

Kobni zavoj

Također smatraju da se ovaj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnoj zaštitnoj ogradi za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očigledno postoji.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari