BIO JE HUMANITARAC, RONILAC...

SJEO JE U KAMION, KRENUO S GROBNIKA U ITALIJU I POGINUO; Zadnje što je objavio bilo je: ‘Na šljaku treba poć…’

Strastveni ronilac i humanitarac, 54-godišnji Mile Čubra bio je vozač tvrtke Adella transporti te je u ponedjeljak krenuo u talijanski Treviso dostaviti pelete, ali tamo nikad nije stigao jer je na talijanskoj autocesti A4, vozeći prema Veneciji, udario u kamion ispred sebe i poginuo

Vozač iz Hrvatske kamionom se zabio u stražnji kraj drugog kamiona, a od siline udara se sav teret razletio po autocesti, vrištali su naslovi domaćih, ali i talijanskih medija u ponedjeljak nakon što je u prometnoj nesreći na talijanskoj autocesti A4 između mjesta San Giorgio di Nogaro i Latisane, vozeći prema Veneciji, poginuo 54-godišnji Mile Čubra.

Popio kavu pa poginuo

Rano je krenuo na svoje posljednje putovanje. “Na šljaku treba poć’”, objavio je na Facebooku, sjeo u kamion i poginuo.

“Žao mi je čovjeka i njegove obitelji. Za nas je radio godinu i pol dana i bio je vrijedan i pošten radnik, dobri duh. S Grobnika je to jutro krenuo u 5:30 sati prema Trevisu, gdje je trebao iskrcati pelete, a po navigacijskom sistemu znam tek da je šest kilometara prije mjesta nesreće stao na benzinskoj pumpi u Gonarsu i tamo bio nekih pola sata, pretpostavljam popiti kavu. Strašna tragedija”, ispričao je za 24sata potreseni Marko Juršević, član uprave tvrtke Adella iz Čavli.

Ronilac i humanitarac

Mile Čubra

Ljudi koji su ga poznavali u Rijeci i okolici imaju samo riječi hvale. Bio je strastveni ronilac, humanitarac i inicijator gradnje nikad dovršenog akvarija u Opatiji.

“Imao sam čast s njim surađivati na nekoliko projekata i Mile je bio legenda ronjenja. Uvijek bi prvi skočio i zadnji izašao iz mora. Zalagao se za mnoge projekte, a jedan od njih bio je osnivanje domaćega kadra za podvodne radove i građevinu, što je iznimno težak i zahtjevan posao. Također se godinama zalagao za gradnju i dovršetak neslavnog akvarija u Opatiji, za koji je sam našao prostor i opremu te u njega uložio svoj novac i uz svoj tim se angažirao da se projekt završi, no nažalost, nije naišao na razumijevanje lokalne uprave, zbog čega je sve propalo. Što reći?! Užasno mi je teško i samo se nadam da za Milu i gore postoji podmorje”, poručio je instruktor ronjenja Rene Cipovac.

Čubra je nebrojeno puta organizirao akcije čišćenja podmorja te besplatna predavanja i seminare za odrasle i djecu. Bez ustručavanja se prihvatio i opasnijih poslova, pa je sa specijalcima sudjelovao u vađenju torpeda i dva sanduka nitroglicerinskih bombi iz podmorja opatijske luke. Iza sebe je ostavio suprugu.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari