POJAČANA KONTROLA VIKENDOM

‘Kockao’ se životom, ulovljen laserom: Na vijaduktu Svilno teretnjakom jurio prema Rijeci brzinom ‘debelo’ većom od dozvoljene

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal. Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu.

Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 263 prometna prekršaja.

Oglas

“Od ukupnog broja, 71 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, a deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Pored navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, zatim dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja, kao i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostala 135 prometna prekršaja.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Najveća brzina od 95 km/h evidentirana je u petak, 10. lipnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su u 17.47 sati laserskim uređajem očitali navedenu brzinu kod vijadukta Svilno kada se teretno vozilo marke MAN, registracijskih oznaka Slavonskog Broda, kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja za teretna vozila određeno na 40 km/h.

VIDEO DANA:

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa  potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Alkoholni rekorder vikenda

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između njih 142 alkotestirana vozača, deset ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 1,43 g/kg evidentirana je 22-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Delnica.

Riječ je o osobi kojega su policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar zaustavili u subotu, 12. lipnja oko 20 sati, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Seat, delničkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te kako ne bi nastavio činjenje prekršaja priveden u službene policijske prostorije. Završetkom postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 5 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod pet vozača, četiri su vozača evidentirana s koncentracijom 1,01 do 1,50 g/kg evidentirane kod sedam vozača, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,5 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 25 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže i tri su lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovim putem vozače na oprez, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Exit mobile version