KOLIKO SE PILO: Rekorderu “Martinja” policija izmjerila 2,71 promila alkohola u krvi

Povodom obilježavanja blagdana Martinja, između 6. i 16. studenoga na području Primorsko-goranske županije pojačano je kontrolirala sudionike u prometu.

Zabilježeno je ukupno 1.375 prometnih prekršaja, a 118 prekršaja odnosi se na vožnju pod utjecajem alkohola.

Alkotestirano je 896 vozača, a nedozvoljena koncentracija alkohola utvrđena je kod 113 vozača i vozačica osobnih vozila, četiri vozača mopeda i jednog vozača teretnog vozila.

Rekorder „Martinja“ je 28-godišnji vozač Toyote, delničkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila na području Dražica 11. studenoga oko 23.10 sati. Izmjerena mu je 2,71 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola, policija je zabilježila 439 prekršaja zbog prebrze vožnje, 125 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja upravljanja vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna.

Najveće prekoračenje brzine izmjereno je 15. studenoga na području Vrbovskog, na auto cesti A6 u smjeru Rijeke. Porsche zadarskih registracijskih oznaka kretao se brzinom od 179 kilometara na sat, unatoč oganičenju brzine od 110 kilometara na sat.

Zabilježene su 52 prometne nesreće u kojima su tri osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 13. studenoga oko 21,30 sati na području Jurdana teško je ozlijeđen je 22-godišnji vozač mopeda Tomos. Mladić je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, a utvrđivanje svih okolnosti ove nesreće je u tijeku. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovao je i 37-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault.

Policija je jučer, 15. studenoga obilježila Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa. Dijeljenjem promidžbenog letka upozorili su na opasnosti u prometu. Obilježavanje sjećanja na žrtve prometa započelo je 1993. godine u Velikoj Britaniji, a od 2004. godine redovito se obilježava i u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari