(KOMENTAR) DA NE BI BILO ZABUNE: Mamić ostaje gazda Dinama, ali sad se funkcija gazde zove – savjetnik

U svom komentaru Zoran Šprajc ističe kako je Zdravko Mamić morao formalno zadovoljiti uvjete puštanja na slobodu kako ne bi ostao bez 14 milijuna kuna jamčevine

Da ne bi bilo zabune, Zdravko Mamić ostaje gazda Dinama, ali sad se funkcija gazde više ne zove izvršni dopredsjednik, nego savjetnik. Mamić je, naime, morao formalno zadovoljiti uvjete puštanja na slobodu kako ne bi ostao bez 14 milijuna kuna jamčevine.

Uz standardni politički obračun s komunistima, od Mamića i njihovih odvjetnika čuli smo danas i potresna svjedočanstva o teškom socijalnom statusu cijele obitelji.

“Zoranu Mamiću je odlukom suda na zahtjev USKOK-a zabranjeno primati plaću za svoj rad, da li ste to nekad čuli u životu!? Pa od čega da živi, kako da djecu iškoluje, kako da plati alimentaciju za djecu, kako da si dnevne obaveze servisira? Ali gle, to se sve dešava obitelji Mamić, to je nemoguća silina pritiska i utjecaja na politiku. Ugrožena su sva moja građanska ljudska prava i moralna prava i cijele obitelji, to nikad u povijesti ja nisam vidio”, zavapio je danas Zdravko Mamić.

Inače, prema izvještaju o poreznom nadzoru koji smo svojedobno objavili u Direktu, alimentacija brata Zorana nad kojom s pravom kuka Zdravko Mamić iznosi 1,1 milijun eura i isplaćena je 2011. kao i stan vrijedan 416 tisuća eura, ali eto, bivšima ženama valjda nikad dosta.

A danas je na snagu stupio i novi Zakon o sportu prema kojemu nitko tko je pravomoćno osuđen više ne smije obavljati nikakve sportske dužnosti. Za zakon se inače smatra da je donesen upravo kako bi isušio nogometnu močvaru, a hoće li u tome uspjeti – veliko je pitanje.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari