"ĆAĆA SE NE VRAĆA"

Konačno je poznato do kada će Sanader biti iza rešetaka: Iz zatvora bi mogao izaći s 80 godina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tumačenje odredbi o objedinjavanju kazne koje je primijenilo izvanraspravno vijeće govori da će Sanader iza rešetaka morati provesti još najmanje dvije godine, a vjerojatno i više.

Bivši premijer Ivo Sanader (69) mogao bi ostati do svoje 80. godine iza rešetaka na temelju tri pravomoćne presude na koje je osuđen dosad u tri različita slučaja, ako mu sud ne odobri prijevremeni otpust.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Sanader bez obzira na broj presuda ne može u konačnici dobiti objedinjenu kaznu veću od 15 godina zatvora. Sanader je od izvanraspravnoga vijeća zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio da mu se objedine sve dosad izrečene pravomoćne presude protiv njega, kako bi u konačnici, prema odredbama o objedinjavanju, dobio kraću objedinjenu zatvorsku kaznu.

Iza rešetaka najmanje još dvije godine

Izvanraspravno vijeće nepravomoćno je odlučilo da Sanader za presude u slučajevima Fimi Media, Planinska i Ina – MOL u zatvoru mora provesti 18 godina i osam mjeseci zatvora. Budući da je Sanader dosad već po raznim osnovama u zatvoru proveo 7,5 godina, ne bude li mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu veću od 15 godina, to bi značilo da je s dosad već odležanom polovicom kazne teoretski mogao tražiti prijevremeni otpust, a svakako bi ga mogao tražiti nakon odležane 2/3 kazne – za dvije godine.

No, tumačenje odredbi o objedinjavanju kazne koje je primijenilo izvanraspravno vijeće govori da će Sanader iza rešetaka morati provesti još najmanje dvije godine, a vjerojatno i više, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari