BUDITE OPREZNI

Opatijskoj policiji požalila se Slovenka (46), ostala je bez 35 tisuća eura jer je ‘prčkala’ s kriptovalutama

Ilustracija (Riportal)

Unatoč uplati od oko 35 000 eura njezin račun na stranicama navedene tvrtke bio prazan, shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila policiji

Opatijska policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 46-godišnje slovenske državljanke.

Naime, oštećena je tijekom studenog prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na bitcoin novčanik čije podatke je dobila od tvrtke koja se bavi trgovanjem kriptovalutama.

S obzirom da je unatoč uplati od oko 35 000 eura njezin račun na stranicama navedene tvrtke bio prazan, shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila policiji.

‘Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.’, poručili su iz PU primorsko-goranske.

Uz najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views