Kradu se drva, alati, provaljuje u automobile

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je krajem studenoga ove godine na području Novog Vinodolskog ispilio i ukrao desetak stabala hrasta, odnosno nekoliko kubika drva za ogrjev.

Dio ukradenih drva namjeravao je zadržati za sebe, a ostalo preprodati. Dio drva je pronađen i vraćen 71-godišnjem vlasniku, koji je oštećen za oko 1.400 kuna.

Tijekom noći 30. studenoga na 1. prosinca nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće na širem području Opatije ukrao alat, bušilice, električne brusilice, motorne pile i ostalo.

Ovim kaznenim djelom teške krađe 54-godišnji vlasnik oštećen je za oko 17 tisuća kuna.

Policijska uprava primorsko-goranska jučer je zabilježila i dvije provale u osobna vozila na području grada Rijeke.

Iz vozila parkiranih na području Krimeje i Trsata nepoznati počinitelj ukrao je torbice s dokumentima, novcem, karticama i drugim predmetima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Unatoč stalnim upozorenjima policije, neki građani neoprezno ostavljaju osobne i vrijedne predmete u vozilu i to na vidljivim mjestima što kradljivcima predstavlja mamac za provale i krađe.

Vrlo često šteta nastala razbijanjem stakla ili obijanjem brave vozila  je veća od same vrijednosti ukradenog predmeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari