TRAGEDIJA U RUŽIĆEVOJ: Požar u stanu, vatrogasci pronašli mrtvu riječku umjetnicu Nedu Šimić-Božinović

Tragedija u središtu Rijeke – nešto iza 18 sati središtem grada protutnjalo je više vozila Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, i već tada se dalo naslutiti da se u gradu događa nešto loše

Strahovanja su se obistinila – vatrogasci su po dolasku na mjesto požara, u Ružićevoj ulici broj 24, naišli na vatru koja je izbila u stanu na visini drugog kata. Iako su vatrogasci odmah uspješno pristupili gašenju vatre, nažalost bilo je to prekasno za stariju Riječanku koju su vatrogasci i djelatnici policije pronašli u stanu ali nije više davala znakove života.

Smrtno je stradala, kako se neslužbeno saznaje, poznata riječka multimedijalna umjetnica, 86-godišnja Neda Šimić-Božinović.

Dugo je godina stanovala u zgradi na adresi Ružićeva 24  koja je opasna po život. Grad je prije dvije godine sanirao drvenu terasu koja se zbog dotrajalosti urušila, a vodila je u stan Nede Šimić Božinović. Zbog toga je umjetnica nekoliko dana bila zatočena u svome domu, a hranu su joj donosili susjedi.

I ovoga su puta odmah reagirali, čim su osjetili dim, pokušali su doći do susjede Nede, no nažalost, ona nije otvarala vrata.

Odmah po stavljanju požara pod kontrolu pristupilo se istrazi odnosno utvrđivanju uzroka požara, a nesretna žena  odvezena je na patologiju gdje će se utvrditi točan uzrok smrti.

pozar2 pozar3 pozar4 pozar5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari