ZATEČEN U ZONI STADIONA

Krenuo na utakmicu Rijeke u Novsku, završio u pritvoru

Prijavljen je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Nepoštivanje mjera i zabrana“

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Nepoštivanje mjera i zabrana“ iz članka 31.d Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

“Osumnjičenoga su 26. rujna u zoni stadiona na području Novske, gdje se odigravala nogometna utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, zatekli policijski službenici nakon čega je doveden na kriminalističko istraživanje.

Provjerom je utvrđeno da od nadležnih općinskih sudova ima izrečene dvije zaštitne mjere u trajanju od godine dana koje su u ožujku i travnju ove godine postale pravomoćne, i to zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske te zabrane odlaska na športska natjecanja u inozemstvu uz obvezu predavanja putne isprave, na kojima sudjeluju hrvatska nogometna reprezentacija ili HNK Rijeka, obveza iz kojih se nije pridržavao.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo te je predan pritvorskom nadzorniku.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Za prekršaje iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima provodi se daljnje kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari