KRAJNJE NESAVJESNO

Majka u Istri ostavila 3 mališana u mračnoj i poplavljenoj prostoriji i otišla s dečkom na tri dana: Jeli su paštete…

Ilustrativna fotografija: pexels

Kad su nadležne službe došle, djeca su bila stisnuta jedna uz drugu, dvoje starijih bilo je u bundama, najmlađe samo u majici. Bili su u hladnoj i poplavljenoj prostoriji, po podu se vukao produžni kabel za grijalicu

Troje djece, od kojih najstarije ima 15 godina i koje je brinulo o drugo dvoje mališana od kojih je jedno vrtićke dobi, bilo je samo u kući od 1. do 4. siječnja ove godine u jednom istarskom mjestu.

Djecu je ostavila u mračnom i hladnom prostoru bez grijanja. Dio prostorije je bio poplavljen vodom i po podu je bio razvučen produžni kabel kako bi se djeca mogla grijati grijalicom.

Kako donosi Jutarnji list, odluku da djecu ostavi samu majka je donijela savjesno te je otišla s partnerom otišla k njegovoj majci u Slavoniju jer je ista zdravstveno bila vrlo loše.

Kad su djelatnici nadležnih službi po saznanju da u kući djeca borave bez nadzora roditelja, dočekao ih je mučan prizor – troje djece stajalo je jedno uz drugo neposredno uz vrata, dvoje starijih na sebi je nosilo bunde, a najmlađe je bilo samo u majici.

Kuća je bila ledena, a najstarije dijete je reklo da brine o mlađoj braći i da im kuha. I ponosno dodalo da im je taj dan napravio kokicu, a da inače jedu paštu.

Tijekom postupanja nadležnih službi, djeca su počela trčati, ali su ih sustigli i smjestili u odgovarajuće ustanove. Majka je 4. siječnja zaprimila poziv Centra za socijalnu skrb i znala je da su djeca izdvojena iz obitelji, ali se kući vratila tek 9. siječnja. Priznala je krivnju.

U optužnici koji su nedavno protiv nje podignuli traže djelomično uvjetnu kaznu od 18 mjeseci od čega bi iza rešetaka morala provesti pola godine, dok bi ostatak bio uvjet s petogodišnjim rokom kušnje, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari