U DVIJE GODINE

LAKO TAKO! Knjigovođa (40) tvrtke iz naše županije trošio novac klijenata kako mu se prohtjelo, oštetio ih za veliku svotu

Foto: RTL

Osumnjičeni 40-godišnjak je zlouporabio povjerenje i prijevarom oštetio vlasnike tvrtke za oko 86 500 eura, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i  prijevara u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke sa šireg područja Vrbovskog.

Naime, 40-godišnjak je kao vlasnik i odgovorna osoba računovodstvenog obrta s područja Gorskog kotara 2020. godine s predstavnicima navedene tvrtke sklopio ugovor o vođenju knjigovodstva. Time je u razdoblju od početka 2020. do kraja 2022. godine višekratno podizao novac s računa tvrtke i u ime iste plaćao potrebne račune.

Istraživanjem je utvrđeno da je tijekom navedenog razdoblja iskoristio povjerenje vlasnika tvrtke i podignuo određeni dio novca s računa bez njihovog znanja te ga koristio u osobne svrhe, čime ih je materijalno oštetio za oko 86 500 eura.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen za navedena kaznena djela mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari