Lovac ispalio hitac psu u srce: “Ne zanima me zakon o psima i zabranio bih ih svima koji nemaju dvorište”

Photo: Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Naišao je automobil. Iz njega je iskočio muškarac, uperio Magnum u Balta i ispalio u njega tzv. lovački hitac

Trogodišnji retriver Balto bio je ljubimac obitelji Puljek iz Trškog Vrha pokraj Krapine. Mezimac njihove kćeri (12) koja je Balta dobila od djeda. Mezimac, zapravo, cijele ulice koja ga pamti kao druželjubivog, maznog, miroljubivog i dragog psa. Na Staru godinu poslijepodne ubio ga je lovac (68).

Balto se često družio s ljudima koji su šetali svoje pse. Na Staru se godinu pridružio susjedi i njenom psu. Šetali su zajedno naseljenom ulicom. Tristotinjak metara od Baltova doma, a samo 50-ak od prve kuće, naišao je automobil. Iz njega je iskočio muškarac (68), uperio Magnum u Balta i ispalio u njega tzv. lovački hitac. Pucao mu je u lopaticu, kao što lovci, a on je lovac, pucaju u krupnu divljač. Gađaju ih u srce, piše portal Ni Zagorje malo.

Balta je ustrijelio na cesti, a potom ga odvukao i bacio u grmlje. Sve se odvijalo pred očima žene koja je sa svojim psom i pridruženim Baltom šetala ulicom.

“Da nije bilo nje, nikad ne bismo znali tko nam je upucao Balta. Nazvala me odmah, pozvali smo policiju, a ja sam Balta odvezao veterinaru. Nije ga pogodio točno u srce, ‘fulao’ je. Nadali smo se da će se Balto izvuć”, kazao je Baltov vlasnik, Ivan Puljek.

Borio se za život tri dana

Balto, na žalost, nije dobio bitku. Treći dan je uginuo u veterinarskoj ambulanti.

Počinitelj koji je u Balta ispalio hitac imao je 0,78 promila alkohola u krvi. Balta je dobro poznavao kao i njegova vlasnika.

Predsjednik lovaca: ‘Pucao je u psa po zakonu’

Predsjednik Lovačkog društva ima isto ime i prezime kao i Baltov vlasnik, Ivan Puljek. U rodu su, predsjednik lovaca mu je stric.

“Nisam bio ondje, ali sam doznao da je branio interese Lovačkog društva. Pucao je u psa po zakonu, u lovištu, 150 metara od kuća. Pas je bio u lovištu i klao nam je srne. Po zakonu ga je ustrijelio!”, izjavio je predsjednik Lovačkog društva u Krapini za portal Ni Zagorje malo.

Na upit po kojem to zakonu netko smije ustrijeliti psa, odgovorio je da ne zna jer nije informiran. Svog kolegu lovca i njegov postupak je branio time da ga je ubojica psa već ranije informirao kako je našao nekoliko zaklanih srna i lanadi, ali samo kožu i kosti.

Pravdao je svog kolegu riječima: “Pucao je po etici, jer je branio divljač koju mi zastupamo! Ne znam zakon o psima niti me ne zanima, ja znam Zakon o lovstvu! Ja bih zabranio pse u stanovima! Zakonom bih odredio da onaj tko nema dvorište od 400 kvadrata, ne može imati psa.”

Policija je po dojavi, došla u pretres muškarcu koji je ustrijelio Balta. Oduzeli su mu svo oružje koje su našli i priveli ga na ispitivanje. Ispitana je i svjedokinja. Lovca su prijavili za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari