LUDA VOŽNJA RIJEKOM! Pijani 17-godišnjak u Renaultu bježao policiji od centra grada do Kozale!?!

Ilustracija (Riportal)

Pritom je počinio više prekršaja i izazvao prometnu nesreću

U subotu 18. svibnja u Rijeci je vozilom “divljao” pijani 17-godišnji hrvatski državljanin.

Policijski službenici zamijetili su navedenoga oko 2.45 sati u Trpimirovoj ulici gdje je upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima policijskih službenika, nastavio se kretati nedozvoljenom brzinom u smjeru ulice Riva zatim preko ulica Ivana Zajca, Fiumare sve do ulice Žrtava fašizma gdje je redom prolazio kroz upaljena crvena svjetla na semaforima.

Prilikom bijega nepropisno je pretjecao druga vozila tzv. slalom vožnjom, a u ulici Žrtava fašizma se kretao i zabranjenim smjerom.

Kretanje je nastavio u smjeru Belvedera odnosno Kozale gdje je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna vozila te u zid.

Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije i prometnom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.

Zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i počinjenja drugih prometnih prekršaja, 17-godišnjak je procesuiran i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari