UHIĆENJA U ŠIBENIKU

Maloljetni sin lokalnog HDZ-ovca podijelio 650 tisuća kuna iz tatinog sefa?

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nevjerojatna krimi priča iz Šibenika

Član obitelji visoko pozicioniranog političara iz Šibenika umiješan je u slučaj krađe poveće svote novaca iz obiteljskog sefa zbog čega je tijekom ovog tjedna šibenska policija privela nekoliko osoba.

Slobodna Dalmacija piše da je riječ o maloljetnom sinu lokalnog HDZ-ovca koji je u obiteljskom sefu otkrio veliku količinu novca, navodno oko 650 tisuća kuna. Mladić je, prema informacijama lista, šakom i kapom dijelio desetke tisuća kuna svojim vršnjacima, a i onima malo starijima. Njegov je otac jednog dana otkrio da u sefu nedostaje novac, a dječak je tvrdio da je žrtva iznude. Očito ne sumnjajući u njegove riječi, otac je sve prijavio policiji, koja je onda krenula u akciju pretrage stanova te je privela više osoba.

Šibenik.in objavio je da je istragom obuhvaćeno tridesetak osoba. Javio im se otac jednog od mladića, starog 20 godina, koji je uhićen i čiji je stan pretražen te mu je oduzet motocikl koji je nedavno kupio.

“Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, nego mu ga je dao jedan maloljetnik. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu”, rekao je otac uhićenoga, koji se zadnja tri dana nalazi u pritvoru.

“O svim dovršenim kriminalističkim istraživanjima redovito obavještavamo javnost u dnevnim izvješćima, a o aktivnostima koje su u tijeku izvijestit ćemo na vrijeme i ako se utvrde kaznena djela i njihovi počinitelji”, kratko je poručila Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari