MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA: Građani policiji dragovoljno predali čak 155 komada različitog streljiva

Ilustracija

MUP u Rijeci zahvaljuje savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“  u sklopu koje je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati oružje i druga eksplozivna sredstva

Tijekom proteklih nekoliko dana građani s područja Gorskog kotara i Rijeke policiji su dragovoljno predali oružje i eksplozivna sredstva. Riječ je o jednoj automatskoj puški M-70 i 155 komada različitog streljiva.

Osim spomenutih sredstava, policijski službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave preuzeli su i minobacačku minu 120 mm koju je na šumskom području Grobnika pronašao jedan građanin. Predana sredstva zbrinut će se prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se  pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“  u sklopu koje je moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati oružje i druga eksplozivna sredstva. Građani koji žele predati takva sredstva dovoljno je da se jave u policiju na broj 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će ta opasna sredstva na siguran način preuzeti, a ujedno i osigurati anonimnost građana.

Posebno pozivaju građane da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju na javnim mjestima u prirodi kao što su šume, jezera, rijeke, more  ili na odlagalištima otpada kako ne bi došlo do neželjenog ozljeđivanja drugih osoba.

Više informacija o provedbi akcije kao i načinima predaje mogu se dobiti na besplatan broj telefona 0800 8892.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari