TKO PRIZNA, POLA MU SE PRAŠTA

Marko u 2 ujutro pišao u parku, policija ga prijavila. Osuđen je

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Bizaran slučaj remećenja javnog reda i mira završio je na sudu nakon što je Marko (32) u 2.35 ujutro zatečen kako urinira unutar parka

Marko se vraćao kući s druženja s prijateljima u kafiću pa mu se u jednom času, da prostite, pripišalo. Ušao je u parkić i krenuo obavljati malu nuždu, ali na njegovu su nesreću iz mraka odjednom izronili policajci, piše Danica.hr.

Sve se događalo 27. kolovoza ove godine u 2.35 sati u parku Stara Trešnjevka u Zagrebu.

Priznaje da je pišao

“Priznajem da sam pišao u žbunju parka za pse, ali nije bilo građana oko mene koji bi me vidjeli, kako tvrdi policija. Vraćao sam se s nogometa, pa se zadržao s prijateljima i popio par piva, i da ne vozim krenuo sam pješke kući. Putem sam, eto morao obaviti malu nuždu”, branio se Marko pred sutkinjom.

Policija je protiv njega odmah izdala prekršajni nalog s novčanom kaznom, ali Marko je uložio prigovor pa je sve završilo na sudu. Sutkinja je suzila činjenični opis djela koji je navela policija u dijelu navoda “na zgražanje prolazećih građana, jer to tijekom postupka nije utvrđeno”.

Marko je proglašen krivim jer je “urinirao unutar parka, dakle što je na javnom mjestu vrijeđao moralne osjećaje građana”. Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za što je zapriječena kazna od 50 do 200 njemačkih maraka ili do 30 dana zatvora.

Iskreno priznanje

Marko je na koncu proglašen krivim, ali mu je sutkinja izrekla opomenu te ga ipak nije novčano kaznila. No, mora platiti 300 kuna troškova prekršajnog postupka.

“Sud je vodio računa o postupanju okrivljenika, njegovoj krivnji i prouzročenoj posljedici te je olakotnim cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost i iskreno priznanje.

Stoga je, prema ocjeni suda, opomena primjerena počinjenom prekršaju i stupnju odgovornosti počinitelja, smatrajući da će se svrha postići i ovakvom vrstom prijekora”, naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Na presudu prekršajne sutkinje Marko se može žaliti u roku od osam dana nakon što dobije pisanu presudu. Nije poznato hoće li to doista učiniti.

Marko je inače zaposlen kao inženjer u poznatoj tvrtki i ima dobru plaću, piše Danica.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari