PREKRŠAJNI POSTUPAK U TIJEKU

MARTINKOVAC Riječaninu prijeti paprena kazna! U mrkloj noći vozio pijan, bez vozačke dozvole, odbio test na drogu…

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predloženo je izricanje novčane kazne u iznosu od 21.000 kuna ili kazne zatvora u trajanju 60 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 24 mjeseca.

U noći 7. listopade policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka u blizini benzinske postaje na Martinkovcu u Rijeci zaustavili su osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

Provjerom je utvrđeno da je spomenutom vozaču rok važenja vozačke dozvole istekao u prosincu 2017. godine. Iako je pokazivao vidljive znakove alkoholiziranosti, zaustavljeni vozač je odbio alkotestiranje, kao i provjeru na droge te druge provjere radi utvrđivanja prisutnosti opojnih sredstava u organizmu.

Uz to, utvrđeno je kako već ima izrečene tri zabrane upravljanja vozilom, a tijekom protekle tri godine četiri je puta prijavljivan za istovrsne prekršaje.
Osim toga, utvrđeno mu je i počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prebivalištu, budući da ne živi na prijavljenoj adresi, a nije regulirao prebivalište.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja isključen je iz prometa, priveden i zadržan u službenim prostorijama policije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prometna policija je protiv 40-godišnjaka podnijela optužni prijedlog kojim mu je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 21.000 kuna ili kazne zatvora u trajanju 60 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 24 mjeseca.

Tijekom jučerašnjeg dana 40-godišnji vozač doveden je na općinski sud, nadležan za vođenje prekršajnog postupka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari