OKO 14 SATI

Teška prometna nesreća u Matuljima: Vozač (67) autom udario biciklista (43), nesretnika odbacio daleko u zrak…

Ilustracija: Riportal

Pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na apsolutno poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama, izvijestila je policija.

Policija je i prošlog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te pri tome zabilježila sveukupno 251 prometni prekršaj.

Inače, tijekom vikenda zabilježeno je i 40 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Izdvajamo nesreću koja se dogodila u subotu, 22. srpnja oko 14 sati u Matuljima, u kojoj je teško ozlijeđen 43-godišnji biciklist, hrvatski državljanin.

Nesreća se dogodila na raskršću ulica Cesta dalmatinskih brigada i 43. istarske divizije, kada 67-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, nije propustio vozila pri skretanju ulijevo pa je tako udario u biciklistu i odbacio ga na tlo na udaljenosti od više metara.

Ozlijeđenom 43-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozlijede.

Zbog izazivanja prometne nesreće nad 67-godišnjim vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje i bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Još jednom pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na apsolutno poštivanje prometnih propisa te na odgovorno ponašanje kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama, priopćili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari