A PAPRENA KAZNA GA ČEKA

Vozio Lovranom i prouzrokovao prometnu nesreću; Policija mu izmjerila 2,38 promila u krvi

Foto: Riportal

Pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na apsolutno poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama, izvijestila je policija.

Policija je i prošlog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te pri tome zabilježila sveukupno 251 prometni prekršaj.

Od tog broja je 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekoračenja brzine, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te pet prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji. Osim navedenih, zabilježeni su i tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i jedan prekršaj vožnje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, kao i 169 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 170 km/h evidentirana je u petak, 21. srpnja u 8.32 sati na autocesti A6 u blizini čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 promila izmjerena je 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila jučer, 23. srpnja oko 2.15 sati na području Lovrana, dok je upravljao osobnim vozilom, požeških registracijskih oznaka.

Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača je podnesen optužni prijedlog, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Od 192 alkoholizirana vozača, 11 ih je zatečeno pod utjecajem alkohola. Njih šest je bilo s koncentracijom 1,5 g/kg i više, četvero ih je evidentirano s 1,1-1,5 g/kg, dok je jedan bio s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari