JAKO JE KIKSAO

MATULJI Pijani 34-godišnjak sjeo za volan i zabio se u dva vozila!

Photo: Luka Batelic/PIXSELL/ Ilustracija

Najveća brzina od 172 km/h zabilježena je 15. rujna oko 15,10 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 241 prometni prekršaj. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 38, brzine- 30, vožnje pod utjecajem alkohola – deset te osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom i 140 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 172 km/h zabilježena je 15. rujna oko 15,10 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,68 g/kg izmjerena je 15. rujna oko 20 sati u Matuljima kod 34-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Naime, 34-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je izgubivši nadzor udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka i potom u vozilo pulskih registracijskih oznaka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 40 prometnih nesreća, u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari