LISIČINE ZBOG 'BIZNISA'

Medicinar krivotvorio COVID potvrde necijepljenima, završio iza rešetaka s jednim od njih!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Sumnjiče ga da je isprave krivotvorio za petero necijepljenih i da su mu za to plaćali, a moguće je da je imao još i više takvih ‘klijenata’

Policijska uprava zagrebačka kazneno je prijavila 30-godišnjeg službenika neimenovane zdravstvene ustanove u Zagrebu da je krivotvorio COVID potvrde za petero građana koji se nisu cijepili.

“Utvrđeno je da je kao zaposlenik zdravstvene ustanove s ovlastima za unos podataka u službene evidencije zlouporabio svoje ovlasti te u službene evidencije cijepljenih osoba unio podatke o cijepljenju za osobe za koje je znao da nisu cijepljene, za što je primio određeni novčani iznos”, objavio je PUZ.

Svojim necijepljenim “klijentima” on je, ukratko, u sustav unosio da su cijepljeni, a oni su mu za to plaćali. Policija ga sada sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje službenih isprava, za pomaganje u krivotvorenju službenih isprava i za zlouporabu položaja i ovlasti.

Protiv njega, navodi se dalje, podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu, i to skupa s 34-godišnjakom, jednom od onih kojima je krivotvorio status da je cijepljen, a za kojega se navodi da je pomagao u nabavljanju krivotvorenih potvrda za ostale. Usto, obojicu su policajci predali pritvorskom nadzorniku.

Protiv ostalih kaznene prijave ići će redovnim putem. Iz PUZ-a navode i to da se istražuju još dvije osobe zbog mogućnosti da je dotični 30-godišnjak krivotvorio COVID potvrde i za njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari