ŠESTI DAN NEIZVJESNOSTI

Menadžerica: ‘S Matejem i prijateljima u klubu nije bilo problema’; Njegov otac: ‘Momci plaču neprestano’

Milan Maričić/ATAImages/PIXSELL

‘Druže se čitav život. Sa svima njima sam u kontaktu’, reako je Matejev otac o mladićima koji su bili u Beogradu s njim

Akcija potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem nastavlja se sutra. On je, podsjetimo, u noći između 30. i 31. prosinca izašao iz kluba Magacina u Beton hali, koji se nekada nazivao Gotik. Na sebi je imao samo majicu kratkih rukava i hlače, a njegov nestanak prijavljen je tek u popodne 31. prosinca.

Upravo je navedeni klub danas popodne oko 15 sati “češljala” srpska policija. Menadžerica kluba Zorica Šestović pustila je novinare Slobodne Dalmacije unutra i pokazala šank za kojim je bio nestali Matej sa svojih šestero prijatelja.

“U blizini Splićana bila je i jedna ekipa iz Zadra, rekli su da su se baš lijepo proveli svi. Sutradan kad su čuli za nestanak i oni su bili ovdje”, kazala je Zorica.

Povezani VIDEO:

Klub je zatvoren od kada je Matej nestao

“Ulazi se samo uz rezervaciju, ali ako klub nije dovoljno popunjen, može se ući i bez nje. Koliko znam, momci iz Splita nisu imali rezervaciju. Nije bilo stvarno nikakvih problema s njima. Omladina kao omladina. To što se proširilo negdje da ih je redar upozoravao su čiste gluposti te insinuacije. To je valjda rekao jedan od tih momaka. Ja u to ne vjerujem. Jer naše osiguranje stoji vani, imamo četiri momka. Bitno je i to uvijek gledamo, da nitko ne unese neko oružje”, kazala je Zorica.

Kazala je da su klub zatvorili kad je Matej nestao.

“Bilo bi glupo da u ovoj situaciji radimo i veselimo se dok ne znamo što se dogodilo s momkom”, kazala je.

Policija je već nekoliko puta bila u klubu nakon što je Matej nestao. Što se tiče Matejeve jakne, koju nije imao na snimkama nadzornih kamera, Zorica je kazala da su je uzeli njegovi prijatelji.

Kaže da je Matejev otac, Nenad Periš, bio u klubu u nedjelju kada je došao u Beograd tijekom trećeg dana potrage za njegovim sinom.

“Čekamo nešto, a ne znamo koliko ćemo čekati, ni kakav će biti ishod. Nedostaje mi sin, moj smisao života. Čovjek sam koji sve razumije i da život nije jednostavan, ali ovo stanje ne bih poželio nikome, ni najgorem čovjeku”, kazao je Matejev otac za Blic.

Od kada je stigao u Beograd na vezi je s nadležnim institucijama, međutim za sada nema nikakve informacije o tome gdje bi Matej mogao biti.

‘Najveći je problem što u ovom slučaju nema očevidaca’

Ispričao je za Blic da su Matej i mladići koji su bili s njim u klubu njegovi najbolji prijatelji već 20 godina.

“Oni su provodili vrijeme zajedno u Splitu. Druže se čitav život. Sa svima njima sam u kontaktu. Momci plaču neprestano i oni se grozno osjećaju. Teško im je”, objašnjava Matejev otac i dodaje da su se mladići vratili u Hrvatsku u ponedjeljak navečer.

Danonoćno, već peti dan za redom, više jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije traga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom.

U potragu su se jutros uključili i ronioci koji dno Save pretražuju sonarima. Sve je više snimaka nadzornih kamera i raznih prijava koje dodatno otežavaju potragu.

Pojavio se i nejasan snimak nekoga ili nečega što pliva Savom.

“Najveći je problem što u ovom slučaju nema očevidaca i sve je na nivou pretpostavki”, kaže ronilac Pera Veselinović koji je iz vode izvadio više od 30 utopljenika. Na temelju iskustva kaže i da nagli prestanak rada mobitela znači kontakt s vodom.

“Kada dođe u vodu, temperatura je sada oko pet stupnjeva, dolazi do hipotermije, naglog rashlađenja organizma, sad zavisi od količine alkohola, koliko je on popio, koliko je njemu vruće, koliko mu je hladno, koliko mu je toplo, ali najviše 5-6 minuta, najutreniraniji plivači, mogu da izdrže tu temperaturu vode. Onda dolazi do fiziološkog procesa, to je usporenje rada srca. Usporava se disanje, pluća. Ulazi u stanje hibernacije i dolazi do davljenja”, objašnjava ronilac Veselinović, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari