POTRAGA ZA SPLIĆANINOM

Video | Stručnjak za sigurnost: ‘Nestanak Mateja je prijavljen relativno kasno. To mi budi pesimizam’

RTL

Stručnjak za sigurnost Obradović kazao je kako ima puno faktora koji mogu utjecati na istragu

RTL-ov reporter Boris Mišević u Beogradu je o nestanku Splićanina Mateja Periša, za kojim se peti dan traga, razgovarao s Darkom Obradovićem, stručnjakom za sigurnost.

“Ono što je dodatno složilo ovu stvar je to imamo faktor vode, dosta brze vode i imamo kasno prijavljivanje nestanka, što je najbitnija stvar da se što prije napravi prijava. Ono što je dobro je što raznovrsne jedinice policije su angažirane da se pokrije rijeka u fokusu, ali ne treba isključiti i druge dijelove. Imamo koliko toliko prostornu-vremensku vezu kretanja Mateja, ali ostaje nejasno što se dešava s njim poslije terase. To daje dosta prostora za pesimizam, ali i optimizam”, kazao je Obradović.

Kazao je i kako ima puno faktora koji mogu utjecati na istragu, a više pogledajte u video prilogu RTL-a:

“Žao mi je što je nestanak prijavljen relativno kasno i to mi budi pesimizam”, kazao je.

Video analitika bila je ključna za utvrđivanje kretanja nestalog Splićanina. Obradović je kazao kako se pritom koriste javne i sigurnosne kamere na objektima.

“To je mukotrpan posao, pribaviti snimke i ustanoviti vremenski period, da se sa sigurnošću ustanovi putanja kretanja. Ako dođe do preklapanja snimki možete imati pogrešne tragove koje vas vode u nelogičnosti. Zadovoljan sam da je to napravljeno u određenom roku. Video analitika je zahtjevan posao, pogotovo ako jednu stvar izuzmete nećete imati cjelinu”, tvrdi Obradović.

Komentirao je i policijsko uzimanje otisaka na mjestu potrage te izuzeće nekih dokaza.

“Važno je da s ustanove materijalni tragovi kao bismo bili sigurni da je Matej posljednji put, ako je završio u vodi, bio zaista ovdje. Policija otvara istragu jer se ne zna sudbina i uzroci i uzimaju se otisci da se vidi je li bilo drugih osoba. Policija pristupa sa svim opcijama u igri, a onda će na temelju materijalnih dokaza prostorno-vremenskih veza ustanovljavati što se desilo”, kazao je.

Obradović se osvrnuo i na javnost koja je uključena u cijeli slučaj.

“Kada dođe do nestanka bilo koga i kada tužitelj odluči da s objavi fotografija to je važno jer se motiviraju građani koji bi nešto znali, vidjeli ili čuli, ali nisu smatrali da je to tada važno, apelira ih se da se jave i pruže dodatne informacije”, kazao je Obradović za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari