PUNO PREKRŠAJA

Mercedesom kod Šmrike ‘potegnuo’ duplo brže od dozvoljenog; Nije pobjegao policijskom presretaču

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tijekom jučerašnjeg dana na području Rijeke i okolice policija je u prometu evidentirala počinjenje prekršaja više vozača

Policija izdvaja trojicu vozača kojima su zbog počinjenih prekršaja uz novčane kazne izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Prvog prekršitelja, 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, zaustavila je posada policijskog presretača na području Šmrike u 13.09 sati gdje je osobnim vozilom marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, upravljao s brzinom od 131 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 60 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja mu je uručen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilom B kategorije na mjesec dana.

VIDEO DANA:

U Rijeci je prometna policija oko 14.30 sati zaustavila i 27-godišnjeg hrvatskog državljanina, u ulici Corada Ilijasicha, kada je osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije.

Odmah je izdvojen iz prometa te je protiv njega podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kina i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanja vozilom B kategorije od devet mjeseci.

Na području Hreljina je pak sinoć oko 23.35 sati zaustavljen 20-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola i testiranjem uređajem (alkometar) utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,36 promila.

Zbog počinjenog prekršaja uručen mu je prekršajni nalog u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Izrečena mu je novčana kazna od 5 000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari