ZAVRŠEN OČEVID

Velika tuga u Glini: Na zgarištu kuće bake Ljube pronađeni su ostaci poput ljudskih kostiju

Foto: Facebook

Dovršen je očevid požara kod Gline u kući u kojoj je živjela baka Ljuba

PU sisačko-moslavačka izvijestila je kako je dovršen očevid požara u kući kod Gline u kojoj je živjela baka Ljuba Obradović, žena čiji je težak život ganuo Hrvatsku, prenose RTL Vijesti.

Njoj nakon što je kuća izgorjela u utorak nema ni traga.

Naime, jučer su na mjesto događaja došli i djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, a pretragom mjesta događaja u opožarenom kršu su pronađeni fragmenti koji svojim izgledom podsjećaju na kosti ljudskog podrijetla, navodi policija. Tragovi su izuzeti te će se provesti vještačenje.

VIDEO DANA:

Očevidom se nije mogao utvrditi točan uzrok požara, kaže policija, ali navode da je najvjerojatniji uzrok dimovodna cijev peći na kruta goriva koja je prolazila kroz drveni strop kuće, kao i moguće korištenje petrolejske lampe.

O baki Ljubi RTL Potraga je radila reportažu u ožujku 2018 godine. Baka Ljuba u svojoj je kući bez struje tada živjela već 70 godina. U kućama do, nekada su živjela braća njezina supruga s obiteljima. Svi su pokojni. Ostala je prepuštena sama sebi i volonterima, prije svega iz udruge Ljudi za ljude koji su je obilazili, no u dom nije htjela.

Sa svojih više od 90 godina, bez struje, vode i ikoga svoga, provodila je dane smrzavajući se u ruševnoj kući. Suprugova mirovina od 530 kuna nije joj bila dovoljna za pristojnu peć da je ugrije. Na kraju je, po svemu sudeći, u toj kući i tragično okončala svoj život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari