LIJEPA NAŠA I NJENI ZAKONI

VideoMilijunska odšteta bivšem šefu HUP-a: U Udruzi bez komentara, njihov odvjetnik najavljuje žalbu

S obzirom na to da gospodin Jakelić od HUP-a potražuje i otpremninu i plaće u slučaju pravomoćne presude u njegovu korist, na to sve zajedno obračunat će se i zatezne kamate…

Milijun i pol kuna otpremnine za bivšeg zamjenika glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernarda Jakelića kojeg su kolegice prije 2 godine optužile za seksualno uznemiravanje.

Općinski sud u Osijeku nepravomoćno mu je dosudio pravo na otpremninu, ali i bruto plaće u iznosu od 60 tisuća kuna sve do isplate otpremnine. Do tužbe je došlo nakon Jakelićevog razlaza s HUP-om zbog optužbi 16 djelatnica za spolno uznemiravanje.

Kaznena prijava za spolno uznemiravanje nikad nije doživjela pravosudni epilog zbog formalnog razloga – ni jedna zaposlenica nije podnijela prijedlog za kazneni progon u zakonskom roku. Kazneni postupak je zbog toga zauvijek propao, kaže članica odbora za ravnopravnost spolova.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas su, kao i obično, o ovoj temi – bez komentara.

Ipak, ova priča javnosti je poznata već dvije godine i od tada do danas ipak je bilo nekih izmjena. Došlo je do izmjene kaznenog zakona, odnosno za kazneno djelo spolnog uznemiravanja više nema zastare već se ono goni po službenoj dužnosti. Isto tako, došlo je i do promjene u vodstvu HUP-a.

Razgovarao sam i s njihovim odvjetnikom koji nije htio komentirati niti predmet koji je u postupku, niti nepravomoćnu presudu. Međutim – rekao je kako će uložiti žalbu.

S obzirom na to da gospodin Jakelić od HUP-a potražuje i otpremninu i plaće u slučaju pravomoćne presude u njegovu korist, na to sve zajedno obračunat će se i zatezne kamate, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views