ISTRAGA U TIJEKU

Misteriozna smrt: Francuza kod Gornjeg Jelenja ubili i zapalili!

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Motiv za spaljivanje tijela stranca iz šume kod Gornjeg Jelenja mogao bi biti uništavanje tragova, mržnja ili poruka

Pravi horor doživio je muškarac koji se 20. ožujka zaputio u šumu na području Gornjeg Jelenja nakon što je ugledao djelomično karbonizirano tijelo.

Slučajni prolaznik, koji se od koronavirusa sklonio odlaskom u šumu, prestravio se te pozvao policiju. Spomenuta šuma blizu Risnjaka postala je mjesto zločina koji riječki kriminalisti pokušavaju riješiti u suradnji s Interpolom.

Riječ je o Francuzu koji je u Hrvatsku došao netom prije zatvaranja granica

Kako piše Jutarnji list, riječka policija je ubijenog muškarca identificirala kao francuskog državljanina. Zbog koronavirusa i stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci rade u otežanim uvjetima, no ipak su uspjeli dokučiti način na koji je čovjek skončao. Jutarnji list neslužbeno doznaje da Francuz nije umro od ozljeda od vatrenog oružja te da nije bilo nanošenja ozljeda tupotvrdim predmetom.

Unatoč činjenici što je policija detaljno pretražila šire područje, oružje nije pronađeno, a na pitanje kako je ubijen nesretni stranac policija ne daje odgovor. Ipak, neke stvari jesu poznate poput toga da nije riječ o migrantu ili pak osobi koja bi se mogla dovoditi u vezu trgovine ljudima ili drogom. Upravo je zato cijeli slučaj misterij jer se još ne zna o čemu se radi.

Također, poznato je da je stranac u Hrvatsku ušao preko kopnenog graničnog prijelaza te je došao netom prije zatvaranja granica. Policija traži odgovor s kim se sastao i zašto je došao ovdje.

Policija će više mjeseci morati istraživati

Za policiju slijedi višemjesečna istraga koja bi trebala rasvijetliti motiv ubojstva te pronaći počinitelje ovog zločina. Nakon istrage trebalo bi biti poznato je li ovdje riječ o obračunu između pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala ili je pak riječ o nekom drugom, banalnom motivu.

Niti Državno odvjetništvo niti policija za sada ne izlaze s podacima o tome koliko je Francuz imao godina kao ni okolnostima zločina. Ipak, poručili su da će o tome obavijestiti javnost tek kada se završi kriminalističko istraživanje.

Tijelo pale kada žele prikriti dokaze

Kako piše Jutarnji list, motiv za spaljivanje tijela stranca iz šume kod Gornjeg Jelenja mogao bi biti uništavanje tragova, mržnja ili poruka. Ako su njegov ubojica ili više njih htjeli prikriti tragove u tome nisu uspjeli jer tijelo nije bilo toliko karbonizirano da policija i sudski medicinari ne bi mogli utvrditi identitet žrtve. U tome su i uspjeli.

Jedan od motiva paljenja tijela može biti i mržnja, jasno, uz prikrivanje tragova. Što se dogodilo nesretnom strancu u Hrvatskoj treba tek utvrditi.
Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari