HTJELA JE PROĆI JEFTINIJE...

Mlada Riječanka (20) ostala bez gotovo 6000 eura! Napravila je samo jednu grešku, ali onu koja se nikako ne smije napraviti

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Računalnom prijevarom 20-godišnjakinja je oštećena za više od 5830 eura

Policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare kojim je oštećena 20-godišnja hrvatska državljanka u Rijeci prilikom kupnje putem interneta.

“Oštećena se javila na objavljeni oglas na internetu o povoljnoj kupnji manjeg prijenosnog računala (ipod) za 290 eura te je kod dogovaranja kupnje pisanim putem na traženje nepoznate osobe ustupila svoje osobne podatke, kao i podatke bankovne kartice.

Dan kasnije je provjerom u banci utvrdila da joj je s računa kroz nekoliko transakcija skinuto više od 5830 eura.”, izvijestila je policija.

“Opisanim događajem ponovo želimo upozoriti građane da budu vrlo oprezni pri kupnji na internetu te da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji. Posebice savjetujemo da se osobni podaci, kao i podaci o bankovnim karticama, ne ustupaju nepoznatim osobama i neprovjerenim online trgovinama.

Pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije i moguću prijevaru odmah prijave policiji na broj 192!”, poručili su i ovom prigodom iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari