VIKEND U PROMETU

Mlada Riječanka (23) uhvaćena na Rujevici u prekoračenju brzine; Samo malo se ‘zaigrala’ Volkswagenom i eto…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg,  izmjerena 46-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, vinkovačkih registracijskih oznaka

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda policija je provela pojačan nadzor u prometu i pri tome evidentirala ukupno 245 prometnih prekršaja.

“Od navedenog broja, 41 prekršaj se odnosi na prekoračenja brzine, 32 prekršaja na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 27 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.  Osim toga evidentirano je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom, jedan prekršaj  i 132 ostalih prometnih prekršaja.”, ističu iz PU primorsko-goranske.

Najveća brzina od 92 km/h evidentirana je u subotu, 5. ožujka oko 10,45 sati na području Rujevice u Rijeci gdje je 23-godišnja vozačica osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka upravljala vozilom navedenom brzinom iako je na toj dionici ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg,  izmjerena 46-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, vinkovačkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 5. ožujka oko 00,00 sati na širem opatijskom području, a radi vožnje pod utjecajem alkohola predložena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

VIDEO DANA:

Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod 17 vozača, petu kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, tri u kategoriji 1,51 i više g/kg i dva vozača evidentirana s do 0,5 g/kg.

Jednako kao i spomenuti vozači, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a pet je lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari