AKCIJA SPAŠAVANJA

Mladi čuli vapaje: Osoba se teže ozlijedila padom u kanjon Sušice, spasili ju vatrogasci s Jelenja i Vežice

Foto: Jelenje.hr

U noći sa subote na nedjelju dogodila se nesreća na području Općine Jelenja

Jedna osoba pri povratku kući doživjela je nesretan pad i završila gotovo u kanjonu Sušice, ispod mosta.

Osoba je zadobila teže ozljede a pukom srećom nije došlo do smrtnog slučaja.

“Dana 12. veljače u 2 i 20 sati ujutro primili smo poziv Županijskog vatrogasnog centra PGŽ s dojavom da je osoba pala s mosta u Sušici i da joj hitno treba pomoć. Za nešto manje od 10 minuta bili smo na terenu. Na intervenciji je sudjelovalo Dobrovoljno vatrogasno Ivan Zoretić Španac iz Jelenja i Javna vatrogasna postaja – ispostava Vežica. Osam vatrogasaca s dva vozila i hitna medicinska pomoć započeli su s izvlačenjem unesrećenog”, prepričava događaje Mark Kovačić iz DVD-a Jelenje koji je u kasnim noćnim satima zaprimio poziv.

Tragovi pada u kanjon Sušice. Foto: Jelenje.hr

“Postavili smo rasvjetu i osvijetlili područje. Spustio sam se u kanjon Sušice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu i zajedničkim snagama s hitnom medicinskom pomoći unesrećenog smo postavili u takozvano „korito“ i pomoću vatrogasnog užeta izvukli van, uz bok mosta. Naš sumještanin od siline udarca s visine zadobio je prijelom noge. Za pretpostaviti je da se nesreća dogodila kada se vraćao kući”, kazao je Kovačić dodajući da je pohvalno kako su mlađe osobe koje su se zatekle na mjestu događaja i čuli vapaje upomoć odmah zvale vatrogasce i hitnu pomoć.

“Time su spasili život unesrećenome, što je za svaku pohvalu”, naglasio je Kovačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari