JEZIVO

Mladić (26) porijeklom iz Hrvatske u Italiji mučio i ubio vlastitog sina (2); Žalit će se na odluku suda

Foto: Facebook

U Milanu je zbog ubojstva dvogodišnjeg sina na doživotni zatvor osuđen Alija Hrustic, 26-godišnjak hrvatskog podrijetla. 

Hrustić je ubio svog sina u stanu u San Siru u svibnju 2019. godine, što je nakon uhićenja i priznao policiji.

Šef lokalne policije kazao je tada za Il Messaggero kako im je Hrustic rekao da nije mogao zaspati pa je konzumirao hašiš te je u naletu bijesa pretukao dječačića do smrti, piše Index.

“Nije mogao precizirati što ga je točno dovelo do toga, što mu je bilo u glavi”, dodao je.

Talijanski mediji su nakon ubojstva pisali da je dječakovo tijelo bilo jako izudarano, a obdukcija je pokazala da je dvogodišnjak imao modrice na licu, trupu i donjim udovima, nekoliko prijeloma, ugriza, opekotine od cigareta i prijelome na području glave.

Kazna doživotnog zatvora na koju je 26-godišnji otac osuđen uključuje i samicu u trajanju od devet mjeseci.

Odvjetnik: Nisam očekivao ovakvu kaznu, žalit ćemo se

Hrustic je proglašen krivim i za zlostavljanje supruge, ali ne i za zlostavljanje svoje dvije kćeri. Po odluci suda im mora platiti odštetu od oko 300.000 eura.

“Svakako sam očekivao veliku kaznu, ali ne i doživotnu. Ovo je u svakom slučaju stravična tragedija”, rekao je njegov odvjetnik Giuseppe De Lalla koji je već najavio žalbu.

VIDEO DANA:

“Mislim da nikad nismo podcijenili ozbiljnost incidenta, ali iskreno, nisam očekivao da će biti osuđen za mučenje, što se navodi u presudi. Zato nisam očekivao doživotnu kaznu. Čini se nevjerojatnim, ali nadao sam se kazni od 30 godina, koju bih smatrao relevantnijom za djela koja se nalaze u presudi, a ne u novinskim člancima koji često nisu bili vjerodostojni”, rekao je.

Tko je Alija Hrustic?

Hrustic je rođen u Firenzi, ali porijeklom je iz Hrvatske. Njegova supruga je, kako su ranije pisali talijanski portali, Hrvatica Silvija Z. U vrijeme kada se dogodilo ubojstvo imala je 23 godine i bila je trudna sa šestim djetetom. Dvoje od petero djece živjelo je u Hrvatskoj.

Hrusticev Facebook profil pun je fotografija droge, a na jednoj se u njegovoj ruci vidi i pištolj.

Prema informacijama talijanskih medija, Hrustic je poznati nasilnik, a kao opasnog čovjeka opisao ga je i vlastiti stric.

“Moja obitelj s njim nema nikakve veze već dvije godine. Tada me napao bez razloga, udario u glavu, još danas imam ožiljak. Da sam ga našao prije policije, ubio bih ga”, rekao je njegov stric nakon uhićenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari