PODIGNUTA OPTUŽNICA

Mladom liječniku pacijent umro od alkohola: Okrenuo ga na bok misleći da čini dobro…

Ilustracija

Pružio mu je medicinsku pomoć čišćenjem dišnih puteva aspiracijom i stavljanjem u bočni položaj

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je 24. studenog 2021., podiglo pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

Optužnicom se okrivljenom 26-godišnjaku stavlja na teret da je 6. prosinca 2020. u Klanjcu, kao dežurni liječnik došao na intervenciju gdje je zatekao oštećenika bez svijesti i u alkoholnoj komi.

Pružio mu je medicinsku pomoć čišćenjem dišnih puteva aspiracijom i stavljanjem u bočni položaj, nakon čega je, olako držeći da neće doći do pogoršanja oštećenikova zdravstvenog stanja, protivno pravilima medicinskog postupanja, propustio donijeti odluku o prijevozu pacijenta u odgovarajuću medicinsku ustanovu radi dodatnog liječenja, iako je bio svjestan da opisano stanje zahtjeva zbrinjavanje pacijenta u medicinskoj ustanovi, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Tereti ga se da je propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje alkoholiziranog oštećenika i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja nakon čega je, tijekom sljedećih sati, došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja te je, zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom, nastupila smrt oštećenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari